TIJELO BEZ CELULITA

ZDRAVLJE

Celulit (med. edematozno-fibrosklerotična panikulopatija) je promjena vezivnog tkiva koja, uz različite razine ozbiljnosti, posebno zahvaća potkožna masna tkiva. Najčešće se javlja na bokovima i bedrima, nadlakticama, a nerijetko i na donjim dijelovima nogu. Zbog problema koji utječu na mikrocirkulaciju, celulit predstavlja stanje nedostatka kisika u tkivu. Celulit se očituje kao zadržavanje tekućine i prekomjerno nakupljanje lipida u tkivima, što dovodi do stvaranja kvržica i rupica, snižavanja temperature potkožnog tkiva i krhkosti žila kože.

Medicinski termin ,, edematozno-fibrosklerotična panikulopatija” najbolje opisuje stanje tkiva zahvaćenog celulitom.

Edem nastaje zbog nakupljanja limfe i tekućine, često bogate otpadnim tvarima metabolizma.

Fibroza je formiranje viška vlaknastog vezivnog tkiva, što za posljedicu ima stvaranje depozita u potkožnom masnom tkivu.

Panikulopatija je degenerativni upalni proces, s višestrukim i složenim promjenama koje nastaju u potkožnom masnom tkivu.

Promjene nastaju kroz dulji vremenski period pa govorimo o 4 faze ili stadija celulita. Početnu fazu karakterizira širenje krvnih žila i kapilara uz lučenje plazme u međustanični prostor tkiva. tada nastaje edem i upala, slabljenje krvnih žila i loša opskrba tkiva kisikom.

U sljedećoj fazi aktiviraju se prirodne obrambene funkcije tkiva i masne stanice počinju stvarati guste nakupine poput granula. Takve se formirane granule spajaju u veće nakupine, povezane međusobno vezivnim tkivom i formiraju celulitne čvorove. Oni su bolni na stisak i zbog toga su anticelulitne masaže u početku neugodne i bolne. Temperatura tkiva nije više ujednačena jer su dijelovi sa celulitnim čvorovima, zbog slabije cirkulacije krvi, hladniji. Na termografskoj snimci vrlo se dobro mogu razlikovati dijelovi tkiva koji su zahvaćeni celulitom i odrediti u kojem je on stadiju upravo zahvaljujući različitoj prokrvljenosti i temperaturi unutar masnog tkiva.

Određivanje stadija celulita

Celulit 1. stadija pokazuje tek neznatnu neujednačenost temperature tkiva, mikrocirkulacija je još uvijek dobra, a edem je u početnoj fazi, s minimalnom količinom međustanične tekućine.

Celulit 2. stadija očituje se kao proširenje krvnih žila i edem tkiva. Dijelovi tkiva imaju nižu temperaturu, koža je na dodir neravna, nema tonusa i na stisak s vidljivim rupicama i kvržicama.

Celulit 3. stadija karakteriziraju granule masnoga tkiva isprepletene s tvrdim i zadebljalim vezivnim tkivom. Otežana je mikrocirkulacija i dovod kisika, a tkivo je hladnije. Koža na tim dijelovima nije elastična, na dodir postaje mlohava i puna kvržica.

Celulit 4. stadija predstavlja ozbiljan poremećaj cirkulacije i kretanja tjelesnih tekućina. Koža je pothlađena i bez tonusa, nakupine velikih masnih kvržica isprepletene vezivnim tkivom su tvrde i na dodir bolne.

DEFENCE BODY Cellulite Treatment

DRANING SLIMMING CREAM-GEL

anticelulitni kremasti gel s aktivnim učinkom zagrijavanja i hlađenja, učinkovit kod celulita 2. i 3. stadija

  • s ekstraktima kurkume, klinčića, đumbira, spiruline i lonicere
  • sadrži kofein, genistein, karnitin i mentol

Djelovanje:

  • potiče i poboljšava mikrocirkulaciju
  • zaglađuje kožu i potiče opskrbu tkiva kisikom
  • poboljšava gipkost i tonus kože
  • smanjuje vizualni efekt ,,narančine kore”

Način primjene:

Nanijeti na područje zahvaćeno celulitom. Masirati kružnim pokretimaslijedeći smjer limfnog toka:

  • na nogama od gležnjeva prema stražnjici
  • na rukama od zglobova prema pazusima
  • na trbuhu od prsne kosti prema preponama

Nakon nanošenja temeljito operite ruke.

Za optimalne rezultate, proizvod treba nanositi svakodnevno u ponavljajućim ciklusima, uz zdravu prehranu i redovitu fizičku aktivnost.

Proizvod nema naknadno dodanog joda (spirulina je prirodno bogata jodom).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

thirteen − 6 =