TIGROVO OKO – KAMEN ŽIVOTNE VITALNOSTI I INTUICIJE

Tigrovo oko je poludragi kamen po sastavu silicijev dioksid iz roda kvarc, zlatno smeđe prelijevajuće boje. To je kamen treće (pupčana čakra), pete (grlene čakre) i šeste čakre (treće oko). Najveća njegova nalazišta su u JAR-u, Indiji, Sri Lanki, Australiji, Kini i SAD-u.

S obzirom da potiče protok energije kroz šestu čakru (treće oko) ovo je kamen duhovnog rasta koji povezuje i uspostavlja ravnotežu između tijela i duha te pojačava intuiciju. Potiče duhovno izlječenje nakon teških emotivnih stanja.

Pomaže uravnotežiti osobu koja boluje od teških psihičkih stanja kao što su šizofrenija, paranoja, nekontrolirano ponašanje. Djeluje umirujuće pa se zato preporuča osobama koje su anksiozne i onima koji pate od nesanice.

S obzirom da utječe na protok energije kroz grlenu čakru i solarni pleksus ovo je kamen koji pomaže u liječenju upale grla, sinusa, bronhitisa, upale pluća, astme i podiže imunitet, jača organizam, pomaže osobama koje pate od alergija i pomaže kod upale uha te problema i upalama očiju. Tigrovo oko također pomaže kod hepatitisa, pozitivno utječe i regenerira jetru.

Pomaže kod upale zglobova, reume, te kod grčeva u nogama i bolova u mišićima.

Čisti se ispiranjem pod mlazom mlake vode , a puni izlaganjem direktnoj sunčevoj svijetlosti u trajanju od 2 sata, jedanput mjesečno.