SUNČEV KAMEN – KAMEN SNAŽNE POZITIVNE ENERGIJE

Nalazišta ovog kristala rasprostranjena su po cijelom svijetu – od Australije do Kine to od Indije do Amerike, dok je u Europi najzastupljeniji u Norveškoj.

To je kamen vrlo snažne pozitivne energije koju prima od sunca i prenosi je vlasniku. Koristili su ga još od davnina Vikinzi, zatim Grci, Egipćani, Rimljani u vidu nakita i amajlija jer sunčev kamen ima snažnu protektivnu energiju od svih negativnih energija a Vikinzi su od njega čak izrađivali kompas. I dan danas je popularnost ovog kamena vrlo velika i ne jenjava što dokazuje njegovu snagu i djelotvornost. S obzirom da isijava vrlo snažnu pozitivnu energiju neizbježan je u liječenju svih vrsta depresija i anksioznosti , od sezonskih depresija do teških depresivnih stanja kod kojih savršeno dopunjuje terapiju lijekovima, zatim u liječenju mentalnih i fizičkih slabosti, strahova i fobija.

Također se koristi za podizanje imuniteta i jačanje organizma te zbog svog protuupalnog djelovanja iznimno je dobar za liječenje svih upalnih procesa u organizmu, tu spadaju prehlada, gripa, upala sinusa, upale grla, bronhitis, upala pluća bilo virusna ili bakterijska, zatim kod bolova u kralježnici, reumatizma i osteoartritisa, čirevi i upalni procesi na koži, probavne tegobe, Crohnova bolest, bolovi u želucu. Pomaže kod gihta. Osim što regulira krvni tlak, te je dobar i kod visokog i kod niskog tlaka i aritmija. Posebno se preporuča osobama koje imaju predispoziciju za moždani udar te ukoliko je osoba već pretrpjela moždani udar, bilo ishemijski ili hemoragični, jer pozitivno utječe na obnovu funkcije mozga te ponovno povezivanje i prijenos impulsa između moždanih stanica što pridonosi bržem oporavku. Također je dobar i za osobe koje pate od alzheimerove bolesti jer usporava njenu progresiju.

Sunčev kamen također je jako dobar u liječenju seksualne disfunkcije, potiče uzbuđenje i seksualnu privlačnost među partnerima. Također pridonosi razumijevanju i skladnom životu u partnerskom odnosu ili u obitelji. Na djecu utječe pozitivno jer im pojačava samopouzdanje, te ih oslobađa sramežljivosti, strahova, nemira i nervoze.

Također svojom sunčevom energijom donosi blagostanje, prosperitet u svim aspektima života pa i poslovnim te privlači bogatstvo, slavu i obilje.

Zbog toga što pridonosi ostvarenju emocionalne stabilnosti i neovisnosti posebno se preporuča osobama koje su ostale same uslijed gubitka partnera ili neke druge voljene osobe posebno gubitka uslijed smrtnog slučaja.

Sunčev kamen se čisti ispiranjem pod mlazom mlake vode barem 5 minuta ,a puni izlaganjem direktnoj sunčevoj svijetlosti u trajanju od 2 sata. Treba ga čistiti i puniti jednom mjesečno.