SKINAGE COLLAGEN PRODUCTION KREME – POTIĆU SINTEZU KOLAGENA U VAŠOJ KOŽI

ZDRAVLJE

SAVRŠEN ODABIR ZA VAŠU KOŽU

CREAM ACTIVE

Yasenka-skinage-collagen-production
SAZNAJ VIŠE O CREAM ACTIVE
REKLAMA 1

CREAM INTENSE

SkinageCollagenProdcutionIntenseYasenka
SAZNAJ VIŠE O CREAM INTENSE

Molekula kolagena prevelika je da bi se apsorbirala u kožu, a djelotvornost krema s kolagenom nije znanstveno dokazana. Njihov učinak temelji se na činjenici da takvi preparati ostavljaju tanak film na koži koji popunjava sitne bore i nepravilnostite nakon sušenja preparata dolazi do stezanja proteinskog filma što rezultira prividnim zatezanjem bora na koži. Vođena misijom da koži ponudi trajno rješenje, Yasenka u Skinage liniju uvodi Collagen Production kreme, čija je zadaća potaknuti sintezu kolagena, dok se u isto vrijeme prilagođavaju dodatnim potrebama kože kako bi joj nadoknadile sve izgubljeno.

EKSTRAKT BILJKE BULBINE FRUTRSCENS – LIFTONIN® – XPERT

Glavni sastojak Skinage Collagen Production krema koji klinički dokazano potiče aktivnost fibroblasta, stanica kože koje se nalaze u dermisu, a glavna uloga im je sinteza kolagena.

SINTEZA KOLAGENA

Starenjem se smanjuje aktivnost fibroblasta koji sintetiziraju kolagen i povećavaju aktivnost kolagena (enzima koji razgrađuju kolagenska vlakna), što posljedično dovodi do smanjenja sinteze kolagena i rezultira smanjenjem debljine, čvrstoće i elastičnosti dermisa te pojavom bora.

HOMEOSTAZA PROCESA SINTEZE I RAZGRADNJE KOLAGENA U RANIJOJ I KASNIJOJ ŽIVOTNOJ DOBI

HOMEOSTAZA PROCESA SINTEZE I RAZGRADNJE KOLAGENA U RANIJOJ I KASNIJOJ ŽIVOTNOJ DOBI

BULBINE FRUTESCENS

Grmolika biljka iz južne Afrike koja se tradicionalno koristi za zacjeljivanje rana.

Aktivni sastojci: acetilirana polimanoza i knifolon.

Acetilirana polimanoza u organizmu ima isti učinak kao prirodni transformirajući faktor rasta β, veže se na receptore TNF-β i time potiče proliferaciju fibroblasta i značajno povečava sintezu kolagena.

Knifoloni – fenilantrakinonska molekula, koja inhibira sintezu leukotriena (inhibirajući 5-lipoksigenaza aktivirajući protein). Inhibicijom sinteze leukotriena zaustavlja se imunološki odgovor, smanjuje se aktivnost kolagena i smanjuje razgradnja kolagena.

SKINAGE COLLAGEN PRODUCTION SLIKA

Normalan proces starenja je smanjenje aktivnosti fibroblasta koju je moguće potaknuti. Organizam sam potiće njihovu aktivnost u određenim stanjima, npr. kada dođe do ozljede. U tom stanju dolazi do izlućivanja transformirajućeg faktora rasta β (TGF β)iz imunoloških stanica. TGF β vežu se za receptore na fibroblastima i potiču ih na sintezu kolagena. Kontrolirana aktivacija TGF β ključna je u procesu stvaranja novih kolagenskih vlakana te nadoknađivanju izgubljenog kolagena u našem tijelu. Kontrolirani učinak aktivacije fibroblasta koristi se za poticanje prirodne sinteze kolagena, što u konačnici rezzultira smanjenjem bora.

ISTRAŽIVANJA

Učinak ekstrakta lista Bulbine frutescens ispitan je u randomiziranoj dvostrukoj slijepoj placebom kontroliranoj studiji. U studiji su sudjelovale dvije skupine žena od 45 do 65 godina. Prva skupina je kroz 84 dana primjenjivala formulaciju dva puta dnevno, dok je druga skupina primjenjivala placebo formulaciju kroz isto vremensko razdoblje.

Rezultati studije praćeni su kroz sljedeće parametre: gustoća kolagena u dermisu, elastičnost kože, stupanj zategnutosti kože i smanjenje bora.

Nakon provedene studije dermatološki je utvrđeno smanjenje bora za 138%, te poboljšanje strukture kože za 137% u usporedbi s placebo skupinom.

Ekstrakt soka Bulbine frutescens dokazano djeluje na poticanje sinteze kolagena, smanjuje vidljivost bora i povećava elastičnost kože.

SKINAGE COLLAGEN PRODUCTION - TABLICA POBOLJŠANJE IZGLEDA BORA
SKINAGE COLLAGEN PRODUCTION - TABLICA POBOLJŠANJE TEKSTURE KOŽE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

20 − fifteen =