PUSTINJSKA NOĆ – KAMEN VELIKE SNAGE I MOĆI TE MISTIČNIH KARAKTERISTIKA

Poludragi kamen pustinjska noć ili tamnoplavi aventurin nastao je miješanjem gline i pijeska te komadića hematita u tlu dugogodišnjim procesima i pod utjecajem visoke temperature. Baš kao što mu i samo ime govori kamen je avanture i sreće. Upravo zato ga uza sebe imaju ljudi koji vole igre na sreću jer je amajlija upravo u tom smislu. Osim kod igara na sreću kamen donosi dobru sreću i u drugim životnim situacijama, polaganje ispita, velika događanja, općenito kao amajlija sreće a posebno se preporuča partnerima koji duže vremena pokušavaju ostvariti kao roditelji pa neuspijevaju ili idu na umjetnu oplodnju jer zbog svoje vrlo jake privlačne energije reflektira plodnost, sreću i obilje na osobe koje ga nose. Također pomaže pri začeću jer podiže seksualnu energiju i privlačnost, daje osobi koja ga nosi seksipilnost, ljepotu i mističnost. Osim što stimulira plodnost i pomaže pri začeću njegov utjecaj je snažan i na novorođene bebe i djecu jer izrazito potiče mentalni razvoj  djece pa djeca koja odrastaju uz njega postaju pravi mali geniji, vrlo mudri, snalažljivi i inteligentni.

Također u zdravstvenom smislu ovo je kamen koji potiče rad srca i krvožilnog sustava, potiče prokrvljenost tkiva i organa te samim time njihovu veću opskrbu hranjivim sastojcima pa osim što se preporuča osobama koje imaju problema sa srcem , tlakom, i krvnim ugrušcima, preporuća se i u kozmetičke svrhe jer poboljšava izgled kože, potiče rast kose i trepavica te rast i čvrstoću noktiju. Povoljno utječe i na rad štitne žlijezde te lučenje hormona tirozina.

Zbog vrlo jake sposobnosti privlačenja i akumulacije energije ne preporuča se svim ljudima odnosno ne preporuča se onima koji su na vrlo niskoj energetskoj razini, a to su osobe koje često pate od prehlada, osjećaju se umorno i malaksalo, stoga se za njih preporuča prethodno podizanje energije i imuniteta. Za one osobe na koje ovaj poludragi kamen, zbog svoje jake energije, djeluje tako da izaziva umor i malaksalost, preporuča se nošenje u džepu, u novčaniku, torbici, bilo gdje uza sebe samo ne direktno na koži.

Također je vrlo bitno paziti da se tamnoplavi aventurin ne izgubi jer to izaziva dotok iznimno negativne energije kroz duži vremenski period osobi koja ga je izgubila.

Nikako se ne preporuča nošenje i čuvanje ovog poludragog kamena zajedno ili u blizini bisera, dijamanta, cirkona i ostalog prozirnog kamenja jer može biti osvetoljubiv i usmjeriti negativnu energiju vlasniku.

Tamnoplavi aventurin se čuva umotan ili odložen na  baršunastim i mekanim tkaninama kao što je pliš jer zahtjeva luksuz kao što i sam predstavlja upravo luksuz i moć.

Čisti se ispiranjem pod mlazom mlake vode barem dva puta mjesečno, a puni se ostavljanjem preko noći na mjesečevoj svijetlosti jedan do dva puta mjesečno.