NARUKVICA TIGROVO OKO I CITRIN

25,00

Opis

TIGROVO OKO – KAMEN ŽIVOTNE VITALNOSTI I INTUICIJE

Tigrovo oko je poludragi kamen po sastavu silicijev dioksid iz roda kvarc, zlatno smeđe prelijevajuće boje. To je kamen treće (pupčana čakra), pete (grlene čakre) i šeste čakre (treće oko). Najveća njegova nalazišta su u JAR-u, Indiji, Sri Lanki, Australiji, Kini i SAD-u.

S obzirom da potiče protok energije kroz šestu čakru (treće oko) ovo je kamen duhovnog rasta koji povezuje i uspostavlja ravnotežu između tijela i duha te pojačava intuiciju. Potiče duhovno izlječenje nakon teških emotivnih stanja.

Pomaže uravnotežiti osobu koja boluje od teških psihičkih stanja kao što su šizofrenija, paranoja, nekontrolirano ponašanje. Djeluje umirujuće pa se zato preporuča osobama koje su anksiozne i onima koji pate od nesanice.

S obzirom da utječe na protok energije kroz grlenu čakru i solarni pleksus ovo je kamen koji pomaže u liječenju upale grla, sinusa, bronhitisa, upale pluća, astme i podiže imunitet, jača organizam, pomaže osobama koje pate od alergija i pomaže kod upale uha te problema i upalama očiju. Tigrovo oko također pomaže kod hepatitisa, pozitivno utječe i regenerira jetru.

Pomaže kod upale zglobova, reume, te kod grčeva u nogama i bolova u mišićima.

Čisti se ispiranjem pod mlazom mlake vode , a puni izlaganjem direktnoj sunčevoj svijetlosti u trajanju od 2 sata, jedanput mjesečno.

CITRIN – KAMEN SUNČEVE ENERGIJE

CITRIN je jedna od polimorfnih modifikacija (kristala) silicijevog dioksida, odnosno jedna varijanta kvarca – SiO2

Nalazišta: Brazil, Madagaskar, USA, Španjolska

Boja: žuta, zlatno smeđa

Osnovni podaci: Kristalizira u trigonskom sustavu, magmatskog je postanka. Kristali su bogati formama, a najčešće imaju prizmatičan i piramidalan habitus.

Pri mehaničkom djelovanju (struganje, trenje) ima svojstvo luminiscencije.

Ima tvrdoću 7. Ne kala se i ima školjkast lom. Može biti proziran, djelomično proziran i neproziran.

Ima bijel ogreb, na plohama je staklastog, a na prijelomu masnog sjaja.

Ostali podaci: Kristalni je varijetet kvarca. Ime mu je izvedeno od grčke riječi kitro što znači limun.

Žutu boju ima od od uklopljenog željeza.

Brazil je najveći proizvođač prirodnog citrina i to u državi Rio Grande do Sul. Vrlo je rijedak. Glavna imitacija citrina je grijani ametist.

Obrađuje se briljantnim rezom, kao suza i kabašon.

Zanimljivosti: U davna vremena smatrali su ga darom sunca. U staroj Grčkoj je nošen protiv zmijskog otrova i loših misli. Rimljani su od citrina pravili geme i kabašone. Povijesno se povezuje sa izraelskim plemenom Naftali. Naglo je postao popularan u doba romantizma. Sve do 16. stoljeća citrin je bio zajednički termin za sve žuto kamenje, uključujući i topaz. Nazvan je sunčevim kamenom, vjerovalo se da on u sebi sadrži čistu sunčevu svjetlost i da nikada ne upija ništa negativno.

Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svjetlost.

Na njega se gledalo kao na trgovački kamen i bio je čuven po tome što je poboljšavao komunikaciju, povećavao prodaju i privlačio novac i posao. Citrin se postavljao u kasu, novčanik ili stavljao sa računima radi uvećavanja imovine.

 

Alternativna medicina: Smatra se da njegovo zračenje poboljšava glasovne mogućnosti te se preporučuje pjevačima, glumcima i govornicima. Najjači utjecaj citrin ima na čakri pleksus solaris. Tako pomaže smirit nemire i strahove koji vremenom mogu prerasti u teške depresije. Donosi mir i  harmoniju.

Potiče dobro raspoloženje. Pojačava imunitet, pomaže kod čestih prehlada, bronhitisa i upala pluća, poboljšava rad žlijezda te regulira lučenje hormona i poboljšava rad bubrega, pomaže kod liječenja šećerne bolesti jer regulira proizvodnju inzulina, jača pankreas, pomaže kod problema probave.

Pripravak od citrina primjenom na vlasište i kožu pomaže kod problema s prhuti i psorijazom.

Čišćenje i punjenje: čisti se jednom mjesečno ispiranjem pod mlazom mlake vode a puni kratkotrajnim stavljanjem na sunce.