NARUKVICA CRVENI JASPIS I SUNČEV KAMEN

25,00

Opis

CRVENI JASPIS – KAMEN ČESTITOSTI I PRAVEDNOSTI

Crveni jaspis je kamen čestitosti i pravednosti jer se vjeruje da pomaže u situacijama u kojima pravda, iskrenost i poštenje trebaju izaći na vidjelo. Pomaže u razotkrivanju i rješavanju nejasnoća i misterija.

Po sastavu je silicijev dioksid a spada u skupinu tektosilikata.

Nalazište: Francuska, Indija, Egipat, USA, Afrika, Venezuela

Pojavljuje se u više boja: plava, žuta, zelena, smeđa i crvena, a za liječenje, koncentraciju i energiju se koristi isključivo crveni jaspis.

Crveni jaspis je kamen prve (korijenske, sakralne) i druge (spolne) čakre pa jako dobro pomaže u liječenju bolova u donjem djelu kralježnice, kod problema sa probavom i želučanih tegoba, upale mokraćnih puteva i bubrega, bubrežnih kamenaca, kod bilo kakvih bolova u trbuhu te kod izlječenja spolnih bolesti, upale jajnika, poli cističnih jajnika, kod menstrualnih tegoba, regulira lučenje spolnih hormona, pomaže kod upale prostate te isto tako pomaže u liječenju tumora i karcinoma u tom dijelu tijela (prostata, jajnici, maternica, crijeva, želudac). S obzirom da je povezan s energijom korijenske čakre pomaže u savladavanju raznih strahova i fobija.

Crveni jaspis također pomaže prilikom poroda te su ga u antičko doba i srednjem vijeku liječnici naveliko propisivali i bilo je obavezno da ga svaka ljekarna ima a trudnice bi ga prilikom poroda obavezno imale u ruci.

Crveni jaspis se čisti pod mlazom mlake vode, a puni tako što se preko noći ostavi u posudi sa zemljom (tegla sa cvijećem) ili 2 sata ujutro ili predvečer u sjeni (ne smije se direktno izložiti na sunce i obavezno mora biti u kontaktu sa zemljom) barem jedanput mjesečno.

SUNČEV KAMEN – KAMEN SNAŽNE POZITIVNE ENERGIJE

Nalazišta ovog kristala rasprostranjena su po cijelom svijetu – od Australije do Kine to od Indije do Amerike, dok je u Europi najzastupljeniji u Norveškoj.

To je kamen vrlo snažne pozitivne energije koju prima od sunca i prenosi je vlasniku. Koristili su ga još od davnina Vikinzi, zatim Grci, Egipćani, Rimljani u vidu nakita i amajlija jer sunčev kamen ima snažnu protektivnu energiju od svih negativnih energija a Vikinzi su od njega čak izrađivali kompas. I dan danas je popularnost ovog kamena vrlo velika i ne jenjava što dokazuje njegovu snagu i djelotvornost. S obzirom da isijava vrlo snažnu pozitivnu energiju neizbježan je u liječenju svih vrsta depresija i anksioznosti , od sezonskih depresija do teških depresivnih stanja kod kojih savršeno dopunjuje terapiju lijekovima, zatim u liječenju mentalnih i fizičkih slabosti, strahova i fobija.

Također se koristi za podizanje imuniteta i jačanje organizma te zbog svog protuupalnog djelovanja iznimno je dobar za liječenje svih upalnih procesa u organizmu, tu spadaju prehlada, gripa, upala sinusa, upale grla, bronhitis, upala pluća bilo virusna ili bakterijska, zatim kod bolova u kralježnici, reumatizma i osteoartritisa, čirevi i upalni procesi na koži, probavne tegobe, Crohnova bolest, bolovi u želucu. Pomaže kod gihta. Osim što regulira krvni tlak, te je dobar i kod visokog i kod niskog tlaka i aritmija. Posebno se preporuča osobama koje imaju predispoziciju za moždani udar te ukoliko je osoba već pretrpjela moždani udar, bilo ishemijski ili hemoragični, jer pozitivno utječe na obnovu funkcije mozga te ponovno povezivanje i prijenos impulsa između moždanih stanica što pridonosi bržem oporavku. Također je dobar i za osobe koje pate od alzheimerove bolesti jer usporava njenu progresiju.

Sunčev kamen također je jako dobar u liječenju seksualne disfunkcije, potiče uzbuđenje i seksualnu privlačnost među partnerima. Također pridonosi razumijevanju i skladnom životu u partnerskom odnosu ili u obitelji. Na djecu utječe pozitivno jer im pojačava samopouzdanje, te ih oslobađa sramežljivosti, strahova, nemira i nervoze.

Također svojom sunčevom energijom donosi blagostanje, prosperitet u svim aspektima života pa i poslovnim te privlači bogatstvo, slavu i obilje.

Zbog toga što pridonosi ostvarenju emocionalne stabilnosti i neovisnosti posebno se preporuča osobama koje su ostale same uslijed gubitka partnera ili neke druge voljene osobe posebno gubitka uslijed smrtnog slučaja.

Sunčev kamen se čisti ispiranjem pod mlazom mlake vode barem 5 minuta ,a puni izlaganjem direktnoj sunčevoj svijetlosti u trajanju od 2 sata. Treba ga čistiti i puniti jednom mjesečno.