OPĆI UVJETI PRODAJE

OPĆI UVJETI PRODAJE

OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom Prodavatelja, internet trgovine zdravljeiljepota.com.hr (u daljnjem tekstu “stranica”), tvrtke Pejdah pharmacia d.o.o. u daljnjem tekstu (“PRODAVATELJ”).

Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.

Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda putem stranice.

Sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka, prodavatelj prikuplja samo osnovne podatke, koji su nužni za ispunjavanje obveza.

NARUDŽBA I SKLAPANJE UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menia i popunjavanjem elektroničkog formulara.

Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • on-line kartično plaćanje
  • direktnom bankovnom transakcijom (internet bankarstvo)
  • pouzećem – prilikom preuzimanja narudžbe

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, tvrtka će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja direktnom bankovnom transakcijom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada tvrtka zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

KUPNJA U INTERNETSKOJ TRGOVINI

Kod svakog proizvoda su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis i cijena.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

DOSTAVA

ISPORUKA DOSTAVNOM SLUŽBOM I TROŠKOVI

Naručene artikle šaljemo dostavnom službom (Hrvatska pošta d.d., Paket 24) kao paket u roku od 10 radnih dana od dana primitka narudžbe odnosno uplate (najčešće i puno ranije). Iznimno, uslijed rasprodanosti pojedinog artikla, nepredviđenih okolnosti, te eventualnog kašnjenja s isporukom naših principala, moguće je da isporuka traje nešto dulje od navedenog roka, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila.

Troškove slanja i pakiranja snosi kupac. Troškovi slanja iznose:

  • 30,00 kn do 85,00kn za dostavu unutar Hrvatske, a ovisno o klasi troškova isporuke u kojoj se kupljeni artikl nalazi, odnosno prema o masi artikla.
  • 81,00 kn do 340,00kn za dostavu izvan Hrvatske ( Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija), a ovisno o klasi troškova isporuke u kojoj se kupljeni artikl nalazi, odnosno prema o masi artikla.

Artikli su svrstani u klase troškova isporuke ovisno o masi.

Niti jedna dostavna služba NE NUDI uslugu zvanja primatelja prije dostave odnosno telefonsku najavu dostave.

Nažalost nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe.

Ukoliko kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, dostavna služba će ostaviti obavijest s brojem pošiljke i uputama za daljnje korake.

U naselja u koja nije moguća dostava dostavnom službom, narudžbe dostavljamo poštom. Kod otkupnih pošiljki (plaćanje pouzećem) pošta dodatno od primatelja naplaćuje naknadu za transfer gotovine koja ovisi o visini otkupnine (3,66% od iznosa otkupnine).

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Pejdah pharmacia ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene, odnosno potraživati od kupca iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.
Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

 

AUTORSKA PRAVA

Prodavatelj je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove internet stranice.

Cjelokupan sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja tvrtke niti ustupati trećim osobama.

ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.