NJEGA KOSE MEZOTERAPIJOM

LJEPOTA
MEZOTERAPIJA VLASIŠTA

Lijepa i njegovana kosa je želja svake žene, a i muškarca, ali nekome samo pusta želja. Međutim, kako je znanost napredovala, možemo slobodno reći da se danas sve želje ispunjavaju!

Mezoterapija kose za gustoču i jačanje u svijetu se već veoma dugo primjenjuje. Prvi rezultati su brzo vidljivi i smatra se jednim od najefikasnijih načina oporavka i podizanja kvaliteta kose na viši nivo. Ova metoda revitalizacije se koristi i za spriječavanje opadanja kose i kao stimulacija rasta novih vlasi.

Terapija podrazumjeva upotrebu hranjivih koktela, koji se uz pomoć mezopen-a unose u skalp. Uglavnom je potrebno nekoliko ponavljanja oko desetak za maksimalan učinak.

Mezoterapija za kosu je bezbolna i traje kratko svega 10-15 minuta.  Provodi se max. jednom tjedno ili jednom u petnaest dana, a nekada je dovoljan i samo mjesečni tretman.

Ukoliko patite od navedenih stanja dajte prednost mezoterapiji spram ostalih tradicionalnih medicinskih postupaka, jer nema neželjenih efekata, a metoda je veoma učinkovita.