HIFU TRETMAN TIJELA

LJEPOTA

Najnoviji i najnapredniji tretman estetske medicine koji koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta u svrhu trajnog uklanjanja masnih stanica u lokaliziranom području, bez oštećenja okolnog tkiva, čija je učinkovitost potvrđena brojnim kliničkim studijama (preko 7 dosada).

Svatko od nas skladišti masnoću na mjestima koja su genetski predodređena,  nije ih moguće promijeniti, a to je ujedno i razlog zašto građa našeg tijela nalikuje onoj naše majke ili bake. Masnoća se ne može selektivno ukloniti, dijetom i vježbanjem gubimo masnoću sa dijela tijela koji nam određuje genetika, a ne na kojem želimo. Jedini način da uklonimo masnoću sa željenog područja je da uklonimo ili uništimo masne stanice koje nam daju neželjeni oblik.

Dosada je najučinkovitiji način ciljanog uklanjanja masnih stanica bila liposukcija, međutim sada možemo uništiti masne stanice prirodno i sigurno, bez korištenja kirurškog noža.

Većina uređaja poput radiofrekvencije i Zerona hladnog lasera samo djeluje na način da isprazni masnoću iz masnih stanica, ne uništavajući ju te se nakon nekog vremena te stanice ponovno napune, ne mijenjajući građu i izgled Vašeg tijela.

HIFU tretman djeluje na potkožno masno tkivo i to usmjeravanjem visoko fokusiranog ultrazvuka u tkivo, izazivajući ciljano, precizno i parcijalno zagrijavanje tkiva na temperaturu od oko 60 – 70°C, na točno određenoj dubini (8 mm i 13 mm) čime u potpunosti sigurno i trajno eliminira masne stanice sa željenog područja, trajno smanjujući sposobnost Vašeg tijela da na tom području skladišti masnoće, mijenjajući mu građu i izgled.

Sigurnost HIFU tretmana

Nakon HIFU tretmana nema oporavka,  vrlo rijetko je moguća prisutnost laganog crvenila i edema, ili kratkotrajne modrice te se nakon tretmana možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. HIFU tretman se može raditi i po ljeti, te nema straha od pojave pigmentacija, opeklina ili ožiljaka kao kod brojnih drugih metoda. U medicini se koristi već više od desetljeća, između ostalog, u kardiologiji i onkologiji bez ikakvih zabilježenih nuspojava.

S obzirom da je riječ o tretmanu koji djeluje ciljano u jednoj žarišnoj točki, te se okolno tkivo ne zagrijava, ne postoji mogućnost nekontroliranog zagrijavanja i oštećenja te je u potpunosti siguran čak i za jako malu količinu masnog tkiva na tretiranom području.

Indikacije HIFU tretmana

  • Uklanjanje masnog tkiva i celulita na svim područjima na tijelu: trbuhu, rukama, leđima i nogama

Kontraindikacije su:

  • trajni implantati na području koje se tretira
  • malignim oboljenjima tretiranog područja
  • autoimunim oboljenjima
  • poremećajima koagulacije i osobama na antikoagulantim lijekovima
  • srčanim pacemakerom
  • trudnicama i dojiljama
  • epileptičarima
  • dijabetičarima

Prvi rezultati su vidljivi neposredno nakon tretmana, a konačni rezultat je vidljiv nakon 12 tjedana kada se završava proces uklanjanja uništenih masnih stanica. Uništene masne stanice u potpunosti prirodno naš imuni i limfni sustav prenose do jetre, gdje jetra metabolizira masne stanice kao one koje unesemo putem hrane, bez ikakvih neželjenih posljedica.

U slučaju veće količine masnog tkiva, tretman se može ponoviti nakon 3 tjedna, maksimalno 6 puta.