CRVENI JASPIS – KAMEN ČESTITOSTI I PRAVEDNOSTI

Crveni jaspis je kamen čestitosti i pravednosti jer se vjeruje da pomaže u situacijama u kojima pravda, iskrenost i poštenje trebaju izaći na vidjelo. Pomaže u razotkrivanju i rješavanju nejasnoća i misterija.

Po sastavu je silicijev dioksid a spada u skupinu tektosilikata.

Nalazište: Francuska, Indija, Egipat, USA, Afrika, Venezuela

Pojavljuje se u više boja: plava, žuta, zelena, smeđa i crvena, a za liječenje, koncentraciju i energiju se koristi isključivo crveni jaspis.

Crveni jaspis je kamen prve (korijenske, sakralne) i druge (spolne) čakre pa jako dobro pomaže u liječenju bolova u donjem djelu kralježnice, kod problema sa probavom i želučanih tegoba, upale mokraćnih puteva i bubrega, bubrežnih kamenaca, kod bilo kakvih bolova u trbuhu te kod izlječenja spolnih bolesti, upale jajnika, poli cističnih jajnika, kod menstrualnih tegoba, regulira lučenje spolnih hormona, pomaže kod upale prostate te isto tako pomaže u liječenju tumora i karcinoma u tom dijelu tijela (prostata, jajnici, maternica, crijeva, želudac). S obzirom da je povezan s energijom korijenske čakre pomaže u savladavanju raznih strahova i fobija.

Crveni jaspis također pomaže prilikom poroda te su ga u antičko doba i srednjem vijeku liječnici naveliko propisivali i bilo je obavezno da ga svaka ljekarna ima a trudnice bi ga prilikom poroda obavezno imale u ruci.

Crveni jaspis se čisti pod mlazom mlake vode, a puni tako što se preko noći ostavi u posudi sa zemljom (tegla sa cvijećem) ili 2 sata ujutro ili predvečer u sjeni (ne smije se direktno izložiti na sunce i obavezno mora biti u kontaktu sa zemljom) barem jedanput mjesečno.